ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ!!

Μια πιο σημαντική μέρα η σημερινή, η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου. Δυστυχώς αυτή η ασθένεια έχει ακουμπήσει και τα παιδάκια, είναι 250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο πάσχουν από διάφορες μορφές καρκίνου.Στη χώρα μας, περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο, κυρίως από λευχαιμία. Το 70% από αυτά θεραπεύεται, λόγω της επάρκειας φαρμάκων και καταρτισμένου επιστημονικού προσωπικού. Αντίθετα, στις χώρες του τρίτου κόσμου τα ποσοστά θνησιμότητας είναι πολύ υψηλά, όπου έχουν και το 80% του συνόλου.

Γι’αυτό και εμείς πρέπει να είμαστε οι γιατροί των παιδιών μας, πρέπει να τα παρακολουθούμε να ενημερωνόμαστε και να παρατηρούμε τυχόν αλλαγές. Και ενημερώνουμε αμέσως τον γιατρό μας. Γιατί όσο πιο γρήγορα αντιληφθούμε ένα πρόβλημα, ίσως να υπάρχουν πιο πολλές πιθανότητες για ίαση. Μπορούμε όλοι να συμβάλλουμε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας!

Αυτά τα παιδιά είναι ήρωες, δίνουν μια άνιση μάχη σε μια τόσο τρυφερή ηλικία και αντιμετωπίζουν τον καρκίνο με θάρρος και δύναμη. Και αν έχουμε κάποιον συγγενή ή φίλο μας που έχει καρκίνο και περνάει δύσκολα, φανταστείτε  πόσο πιο δύσκολα περνάει ένα παιδί. Τα παιδιά με καρκίνο χρειάζονται την αφοσίωση, το σεβασμό, την απόλυτη στήριξή και την αγάπη μας …

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s