Το πιο γρήγορο EVER….

Κάνατε κάποιο γλυκό και σας περίσσεψε κάποιο υλικό? Σας πήρε τηλέφωνο η φιλενάδα ότι έρχεται και δεν έχετε τίποτα να την κεράσετε? Μην σας πιάνει πανικός ανοίξτε τα ντουλάπια και φτιάξτε ένα γλυκό με ότι υλικά βρείτε!!!

IMG_20160111_205131.jpg

Αυτό το συγκεκριμένο γλυκό το είχα κάνει τότε που έκανα την pavlova, που σας ανέβασα και μου είχε περισσέψει λίγο σαντιγί και λίγο σάλτσα (couli) φρούτων του δάσους. Και πως το έφτιαξα, πολύ απλά, πήρα ότι μπισκότα βρήκα στο σπίτι που όλοι κάτι θα βρείτε !! Αυτά που βρήκα είναι τα σοκολατένια γεμιστά τα έσπασα σε κομματάκια, τα μοίρασα σε ποτήρια. Έβαλα από πάνω την σαντιγί και την couli και το γλυκάκι μας είναι έτοιμο δροσερό, με χρώμα και γευστικότατο. Αν μπεί και στο ψυγείο για κάποια ώρα θα είναι ακόμα πιο νόστιμο!!!

Αν πάλι δεν έχετε περίσσευμα από κάποιο γλυκό ? Πάλι μην τρελαίνεστε !!!

Σπάστε τα μπισκοτάκια που βρήκατε και αν δεν βρήκατε? Βάλτε το τσουρεκάκι που σας περίσσεψε από προχθές ή τα κουλούρια από το Πάσχα ή τους κουραμπιέδες από τα Χριστούγεννα (καλά όχι και 10 μηνών!!!) Ότι βρείτε τέλος πάντων που θα είστε σίγουροι ότι δεν θα δηλητηριάσετε το καλεσμένο ή και εσάς τους ίδιους !!!!

Μετά αν δεν έχετε σαντιγί χτυπήστε λίγη κρέμα γάλακτος με ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί και αν δεν έχετε πάλι δεν τρελαίνεστε βάλτε γιαούρτι σκέτο που είναι πιο υγιεινό αλλά αν θέλετε χτυπήστε με λίγη ζάχαρη

Και για topping (από πάνω δηλαδή) μπορείτε να βάλετε από αλεσμένα φρούτα κατεψυγμένα ή φρέσκα, ολόκληρα φρούτα εποχής και αν δεν έχετε, μπορείτε να βάλετε και λεμόνι θα τρελαθείτε με το άρωμα!! Ακόμα λίγο γλυκό του κουταλιού ή μέλι.

Και το εύκολο γλυκάκι σας είναι έτοιμο και δεν σας πήρε πάνω από 10 λεπτά μην πω και λιγότερο!!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s