ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Μία ιδέα που χρησιμοποιούσα και εγώ όταν δεν ήξερα τι να φτιάξω κάθε μέρα! Είναι πολύ απλό, ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα!! Και όμως όσο και αν σας φαίνεται περίεργο η έστω και βαρετό θα σας βοηθήσει πάρα πολύ!! Τουλάχιστον θα έχετε μια αρχή, είναι μέρα με όσπρια, άρα θα ψάξουμε τι είδους όσπριο έχουμε και μετά πως θα το μαγειρέψουμε.

Θα σας δώσω το δικό μου εβδομαδιαίο πρόγραμμα που ακολουθώ όπως μου αρέσει εμένα εσείς μπορείτε να το φέρετε στα δικά σας μέτρα!!

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ

Σούπα ότι είδος θέλετε. Είναι κάτι που τον τελευταίο καιρό θα κάνω σίγουρα μια φορά την εβδομάδα γιατί και στα παιδιά αρέσει και είναι ένα οικονομικό φαγητό. Αλλά όμως και πολύ θρεπτικό γιατί μπορούμε να βάλουμε πολλά λαχανικά σκέτα ή συνοδευμένα με κάποια πρωτεΐνη (κρέας ή ψάρι)

Ένα ακόμα tip είναι, ότι συνήθως την Κυριακή όλο και κάπου θα πάμε να φάμε κάτι παραπάνω και να ξεφύγουμε οπότε είναι μια ωραία ιδέα να φέρουμε μία ισορροπία!

ΤΡΙΤΗ

Είναι η μέρα που θα φάμε κρέας σε ότι παρασκευή θέλουμε.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Κάνουμε όσπρια η λαδερά χωρίς κρέας, για να τηρήσουμε και την παράδοση

ΠΕΜΠΤΗ

Είναι η μέρα που θα φάμε ψάρι η θαλασσινά.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Κάνουμε όσπρια η λαδερά χωρίς κρέας, για να τηρήσουμε και την παράδοση

ΣΑΒΒΑΤΟ

Είναι η μέρα του υδατάνθρακα, δηλαδή ζυμαρικά ή ρύζι, αν δεν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε μέρα  ”καθαρίσματος” ότι έχουμε στο ψυγείο (όχι βέβαια ότι έμεινε την Δευτέρα και πάθουμε και τίποτα 🙂  ). Γενικώς είναι η μέρα που κάνουμε ένα εύκολο φαγητό γιατί όλο σε ψώνια, ή σε κάποια δραστηριότητα των παιδιών τρέχουμε από το πρωί.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Είναι μέρα ελεύθερη, λόγω της ημέρας.

Αν δεν πάτε κάπου μπορείτε να φτιάξετε κρέας για να φάει όλη οι οικογένεια μαζί, είναι πολύ σημαντικό να μην το ξεχνάμε!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s